Loading Esemény

« Esemény

  • This event has passed.

Különleges kerámia workshop – engóbozás, tányérmintázás (2020.01.05.)

január 5. - 16:00 - 19:00

15000 Ft

Jegyek

Ezen a workshopon kedvetekre alkothattok különböző kerámia tárgyakat! Ti magatok készíthettek el többféle tányért, tálkát, tálalót, tálcát, amiket aztán olyan színnel és mintával díszíthetitek, amilyennel csak szeretnétek:)

 

 

 

 

 

Ezúttal az agyagmintázás és engóbozás lesz a tematika, hiszen annyira izgalmas és sokszínű ez a műfaj. Komplex és izgalmas foglalkozás ez, a munkában természetesen profi fazekas mesterek lesznek a segítségetekre, szóval semmilyen előképzettség nem szükséges!

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg mintával és több technikával is készülünk

A foglalkozás alatt minden résztvevő már előre lenyújtott agyagot kap, amiből körülbelül 5-6 különböző méretű nagyobb-kisebb tányér-tálaló készíthető. (Természetesen a műhelyben már vannak kész tányérok, amik segítségével formázhatod meg könnyen a sajátjaidat, korongozni nem kell.) Annyi tárgyat készítesz az agyagból, ami kifér belőle! A tányérokat tetszőleges mintával díszítheted, amit a stúdióban lévő több, mint 200 minta közül választhatsz ki, talán ez a leghosszabb folyamat:)

Erre a napra sokféle stencil formával ( levelek, növények, ananász, ismétlődő minták, csipkés…stb.), valamint egyéb mintás segédeszközökkel készülünk, de ha van valamilyen kedvenc mintád, akkor azt keresd meg fekete fehérben az interneten, mert azt is át lehet transzferálni az agyagra. Ami fontos, hogy az a rész fog látszódni az agyagon, ami a nyomtatásban fehéren marad, azt fogod befesteni. Kizárólag fekete és fehér szerepeljen a képen, a szürke és egyéb árnyalatai már nem megfelelőek a mintán.

 

 

 

 

 

Miután kiválasztottad a formákat, illetve ha túl vagy a mintázáson, utána engóbbal (azaz színezett agyaggal) úgy fested ki a tárgyaidat, ahogy csak szeretnéd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos infok

A workshop 3 órás. Miután elkészítetted és meg is festetted a saját tárgyaidat, utána 1 hétig száradnak, majd bekerülnek a kemencébe, aztán kapnak még egy átlátszó mázat, és újra betesszük őket a kemencébe. Körülbelül 3-4 hét alatt készülnek el a tárgyaid!

A workshopon fejenként maximum 3 db karácsonyfadíszt készíthetsz!

A mázak közül egyetlen egy máz feláras, a 36-os türkiz effektmázunk. Ha ezt a mázat választanád valamelyik tárgyadra, úgy 1 tárgy effektmázas felára 300 Ft.

Várunk sok szeretettel! 🙂